Klakkebjerg i Ørsbjerg Skov ved Brænde Ådal på Vestfyn
10-05-2015

KasmoseAf: Hans Jørn Hansen
Fotos ©: Hans Jørn Hansen

Vi mødtes på P.pladsen på skovbrynet hvor der ligger en spejderhytte. Efter et indlæg i Melfarposten dukkede enkelte fynboer op til turen. Fra P-pladsen fulgte vi en natursti, som var meget smuk, men også så kuperet at det nogle steder var noget udfordrende at forcere bakkerne.Vi så bl.a. en blomstrende hæg, også kaldet majtræ. Se billedet under "Nyt".

Efter en meget flot, spændende og til tider hård tur valgte nogle og gå direkte til spejderhytten for at gøre frokosten klar. Andre gik til et udsigtspunkt hvorfra man efter sigende kan se 7 kirker. Vi kunne nu blot få øje på 1. Ved dette udsigtspunkt vokser der lyng, som ellers er meget sjælden på Fyn. Man håber at lyngen med tiden vil brede sig her.

Kasmose1Kasmose2
Efter frokosten valgte nogle af de næsten 40 deltagere på turen at køre hjem. Nogle af os kørte til Brende Mølle, hvor man har etableret en ny fiskepassage som snor sig i landskabet ved møllen. Den gamle trappe som ses på billedet til højre er dog også et syn værd. Vi sluttede turen et sted hvor man ved pløjning med hjulplov havde skabt et vaskebrætlignende landskab. Derved sikrede man en god høst i såvel våde som tørre somre.