Tur til Gyldensten Strand på Nordfyn.
30-08-2015

Afgang banegården ved busterminalen kl. 9.00.
Mødested: P-pladsen for enden af Langø Bogense.
Gyldensten Strand er et naturgenopretningsprojekt hvor digerne er brudt ned og havvandet har fået lov at trænge ind og skabt Kystlagunen. På den anden side af dæmningen ligger Engsøen der er fersk. Vi går de 800 m. hen til det gamle pumpehus, der er indrettet som udsigtstårn. Herfra håber vi at se et rigt fugleliv. Ved naturcenteret er der fine muligheder for at indtage sin medbragte frokost og kaffe.
De friske kan evt. gå en lidt længere tur ud mod Langø Mølle.
Læs mere på www.avjf.dk.

Hvis tiden og lysten er til det kan vi besøge en lille rosenhave ved golfklubben Kristianslundsvej 15 inden vi kører hjem.
Tilmelding Helle-Vibeke og Hans Jørn. Betaling for medkørsel kr. 50.

Udkig over Gyldensten Strand
Vejret var fantastisk, og fra den ombyggede pumpestation var der flot udsigt til Lillebælt og den lavvandede kystlagune.

Klik på billedet for at se det i stort format.

 

 

Rådyr gemt i rørskoven

 

På østsiden af diget er der skabt en ferskvandssø og i sivene mellem skoven og  søen gemte rådyrene sig.

Klik på billedet for at se det i stort format.

 

Vores medbragte madpakker blev indtaget under et dejligt halvtag ved P-pladsen ved Eriksholm, og for nogens vedkommende helt i det fri. Under halvtaget var en række plancher der beskrev projektet og bl.a. indeholdt en opgørelse af de fuglearter der var opserveret på stedet med datoangivelse.

Inden vi kørte hjem besøgte nogle af deltagerne en lille rosenpark ved H.C. Andersen golfrestaurant ikke langt derfra. Selvom der stadig var mange blomster tilbage var vi nok 14 dage for sent på den. Afblomstringen var i fuld gang.