Heldagstur til Kvie Sø
11-09-2016

Heldagstur til Kvie Sø.

Søndag den 11. sept. 2016.  Afgang fra banegården ved busterminalen kl. 10.00. Mødested Pandekagehuset Kvie Søvej 4 6823 Ansager kl. ca. 11.00.

Søen opstod efter seneste istid for ca. 12.000 år siden. Søen blev fredet i 1947. KvieSøen er en af de sjældne Lobeliesøer, som er næringsfattige hede søer. For at bevare status som næringsfattig, er der foretaget omlægning af dræn og afskæring af tilløb til søen fra dens tidligere afvandingsområder. Vandkvaliteten er god, der er sandbund og den er i store dele meget lav.
Omkring hele søen er anlagt naturstier der er velegnede for gangbesværede. Turen rundt varer ca. 1 time.
Den gamle Søpavaillionen er nu indrettet som hollandsk Pandekagehus. Her serveres fyldte pandekager til en pris af mellem 66 og 118 kr. og dertil måske en spændende belgisk øl i mange prislag.  Ved tilmelding oplyses om man ønsker at spise i pandekagehuset så vil vi bestille bord. Sø
Der er naturligvis også mulighed for at spise egen medbragt mad ved udendørs borde.                         

               
Efter besøget ved Kvie Sø kører vi til Frederikshåb Plantage. P-pladsen mellem Bøgvad vej/Sønder Almstok vej. Her kan vi gå en tur i hede området og indtage vores kaffe, hvorefter vi kører hjemad. Forventet hjemkomst ca. 16.30.

Medbring kaffe og hvis du ikke spiser i pandekagehuset så også madpakke.                                                                                                             

Tilmelding til Helle-Vibeke og Hans Jørn. Forventet hjemkomst ca. kl. 16.30. Betaling for medkørsel kr. 70,00.


Søen

 

 

23 medlemmer mødtes ved Kvie sø kl. ca. 11.00. Først fortalte Helle-Vibeke sagnet om trolden Nekkus der ville fange en af de kvier der var vadet ud i søen.

Søen1


Vejret var fantastisk og alle nød turen rundt om søen, der tog en lille times tid.

 

 

pandekager
Alle 23 deltagende Naffomedlemmer havde valgt at spise hollandske pandekager i Pandekagehuset, der ligger med udsigt til Kvie Sø. Hertil fik vi belgisk øl eller andet godt at drikke. Godt mætte og veltilpas fortsatte vi turen mod Randbøl hede. Vejret var stadig fantastisk og vi gik en skøn tur i hede- og klitlandskabet efter en tiltrængt tår medbragt kaffe.Efter endt gåtur sagde vi tak for i dag. De fleste kørte hjemad, men nogle stykker fortsatte ind i skoven på den modsatte side af vejen hen mod syvårssøerne. En herlig septemberdag var til ende.
(ved at klikke på billederne kan de ses i stort format.)

hede

hede1