Efterårstur til Jels.
29-10-2017

Efterårstur til Jels.                             

Søndag d. 29. oktober: Afgang fra banegården ved busterminalen kl.  9.00. Mødested ved Jels Voldsted kl. 9.45: Koldingvej 2, 6630 Rødding. (husk sommertid er slut)

Ved parkeringspladsen kan vi nyde den medbragte formiddagskaffe.

Vi skal besøge Jelsskovene og Jelssøerne, som er et ca. 300 ha stort område, som administreres af Skov og Naturstyrelsen.

Det er et spændende landskab. De tre søer, Oversø, Midtsø og Nedersø er dannet i bunden af tunneldalen i slutningen af sidste istid for ca. 22.000 år siden. Skovene består af Barsbøl, Klaskeroj og Skiddenkær, som er rester af den mægtige Farris Skov. Farris Skov strakte sig frem til 1700-tallet hele vejen over Jylland fra Kolding til Ribe.

Turen byder på en tur i området, hvor vi følger afmærkede stier. Vi oplever efterårsskoven, den trestammede eg, Heksebroen, flere selvforyngende arealer, Planetstien, Vikingebyen og stedet for vikingespillene. I efteråret kan vi også se store mængder af trækfugle, bl.a. troldænder, pibeænder og krikænder.

Undervejs finder vi et passende sted til at indtage vores medbragte frokost.

Der er mulighed for at slutte turen med et besøg på Cafeen på Jels Voldjsted. Se mere på www.jelsvoldsted.dk 

Stedet drives af Troldkærskolen, som et oplærings- og arbejdstilbud. Søndag bydes der på kaffe- og kagebord til en pris af k 69,- pr. person.  

Oplys ved tilmelding om I vil benytte dette tilbud.

Hjemkomst forventes ca. kl. 15.30. Pris for medkørsel  40 kr

Tilmelding til Birgit senest d. 22. oktober.